Over mij, een fotograaf die ook schrijft

Mijn naam is Nanda Bussers (1980), fotograaf, tekstschrijver en avonturier. Ik ben geboren in Zuid Limburg en woon nu al jaren in Brabant.

Ik herinner me goed hoe ik als jong meisje al erg betrokken was bij o.a. het WNF en de natuur: als WNF-Ranger met de collectebus langs de huizen, mijn moeder meeslepend voor tochten door de natuur. Samen met mijn vader leefde ik mee met de dieren in natuur- en kinderseries. De spannende avonturen en ‘wonderbare reis’ van Nils Holgersson en Seabert waren toch wel mijn favoriet. “Ook al is hij (Seabert) klein…. helpt bedreigde dieren waar hij kan”. Dit zit er bij mij nog steeds in: opkomen en beschermen van degenen die dat zelf niet kunnen. Voor bijvoorbeeld de dieren in de natuur, of zoals  vroeger toen ik opkwam voor mijn geestelijk gehandicapte vriendinnetje.

Reizend Fantasiebeest
Van mijn oom en tante kreeg ik – om eens te proberen – op 6 jarige leeftijd hun fotocamera in handen. Ik was gefascineerd. Werd verwonderd. De vier katten van mijn ouders waren een gewillig doelwit. Bij mijn ouders op de bank droomde ik weg in boeken: kinderen van Moeder Aarde, De schippers van de Kameleon. Ik verslond ze. De kleurpotloden waren ook niet aan te slepen. Ik tekende en schreef er korte teksten en gedichtjes bij. Op de middelbare school werd ik door de docent tekenen een echt fantasiebeest genoemd. In 1999 kreeg ik, na mijn eindexamen VWO, via de dierenarts en de Lions Club de kans om zes weken naar een gastgezin in Canada te gaan. Mijn eerste verre reis, meteen alleen met het vliegtuig en het reisvirus werd volledig aangewakkerd. Ik wil niks lievers meer. Ondertussen heb ik samen met mijn spiegelreflexcamera en backpack al ruim 60 landen mogen ontdekken.

Twinkelende ogen
Lang ben ik zoekende geweest naar wat ik nu echt wil. Waarvan mijn ogen gaan twinkelen. Het recente overlijden van mijn ouders heeft veel impact op me. Ik keek o.a. weer terug op mijn jeugd en wat ik als kind zijnde graag deed. Ben ook een stuk bewuster gaan leven en vind het nu nog belangrijker dat je dat doet wat belangrijk voor je is. Iets waarmee ik iets voor anderen kan betekenen. Iets wat voldoening geeft en mij raakt. Het kriebelde al langer bij me om als zelfstandige fotograaf en tekstschrijver aan de slag te gaan. In mei 2018, op mijn ouders trouwdag, heb ik de stap gewaagd en me met mijn bedrijf HeArt Photography & Storytelling bij de KvK ingeschreven.

Fine Art Photography
Vanuit niets maak ik iets. Of het nu een lege bladzijde is die ik vul met letters en woorden. Of een Fine Art fantasiewereld creëer waarin je je kan terugtrekken. Met mijn fotografie hoop ik je rust- en genietmomentjes te kunnen bieden. “Beelden en verhalen uit het hart. Met liefde voor kunst, natuur en reizen.” Ik wil de wereld zien, beleven en beschermen. Het beschermen van degenen die dat zelf niet kunnen. Opkomen voor mens, dier en natuur.

Contact:
info@heart-photostories.nl of nandabussers@gmail.com
0031 – 6 23 71 33 62

KvK: 71700412